Windows Live Messenger

Dünyanın en popüler IM ağına anında bağlanın ve paylaşın

Onları ekranınızda görün

Bir web kameranız varsa birkaç dakikada görüntülü konuşma yapmaya başlayın.

Bir şeyleri paylaşın

Arkadaşınızla bir Paylaşım Klasörü başlatın. Fotoğraflarınızı veya başka öğeleri bırakın; bilgisayarınızın alabileceği kadar. Ä°kinizden biri çevrimdışı olduğunda da dosyaları görün.

Dünya çapında yüz milyonlarca üyesi olan en büyük IM ağına katılın.Yahoo! arkadaşlarınızla da sohbet edin

Windows live Messenger yoluyla Yahoo! kullanan arkadaşlarınızla da iletişim kurun. Messenger with Voice. Dünyanın en büyük anlık ileti ağı artık daha da büyük bir hale geldi..

Live messenger programını bilgisayarına indir.

MSN Messenger (Türkçe - Windows 98/ME için)

MSN ve Hotmail hesaplarınızı rahatlıkla kontrol edebileceğiniz, bunun yanında MSN ve Hotmail kullanıcıları ile sesli, görüntülü ve yazılı olarak iletişim ve karşılıklı oyun oynayabileceğiniz ve son olarak da kişi listenizdekilere anlık ileti gönderebileceğiniz harika bir sohbet yazılımı.

Web kamerası kullanarak sohbet edin, cep telefonlarına metin iletileri gönderin ve yeni, şık ifadelerle kendinizi anında (çevrimiçi ve gerçek zamanlı) ifade edin.

çevrimiçi anlık ileti gönderin.

Arkadaşlarınızı kişiler listenize ekleyerek onlarla çevrimiçi sohbet edin. Kolaydır, kimlerle iletişim kurduğunuzu denetlemenizi sağlayarak gizliliğinizi korumanıza yardımcı olur ve eğlencelidir.

MSN Messenger kullanırken web kameranızı bağlayın. Kendinize, çocuklarınıza veya köpeğinize doğru çevirin... Arkadaşlarınıza gerçek sizi görmenin keyfini yaşatın!

Cep telefonlarına metin ileti gönderin

Arkadaşlarınız sürekli hareket halindeyse, MSN Messenger'dan ileti alabilen her türlü cep telefonuna ve taşınabilir aygıta metin ileti gönderebilirsiniz. Kişilerin size gönderdiği MSN iletilerini almak için de telefonunuzu ayarlamayı unutmayın.

MSN Alerts ile en yeni haberleri alın

MSN Messenger üzerinden en son haberleri, hava durumunu, hisse senedi fiyatlarını ve spor haberlerini alın. Alışveriş, flört ve daha pek çok konudaki haberleri almayı da seçebilirsiniz!

Kişiselleştirin

MSN Messenger size benziyor! Kendi fotoğrafınızla oturum açın, kendi ifadelerinizi oluşturun ve yeni, şık arka planlarla kendinizi gösterin!

+ Kendi ifadelerinizi oluşturun

Herkes tam olarak nasıl hissettiğinizi öğrensin. Ä°stediğiniz herhangi bir resmi kullanarak kendi ifadelerinizi oluşturun.

+ Arka planlar

MSN Messenger arka planını ruh halinize uyacak şekilde değiştirin. Veya arkadaşlarınızla çevrimiçi sohbet ederken arka planlarınızı onlarla paylaşın.

+ Görüntü resimleri

Görüntü resminizi ruh halinize uyacak şekilde değiştirin. Kendi resminizi seçin veya resim karşıdan yükleyin ve kim olmak istiyorsanız o olun.

  • EğleninWeb'e diğerleriyle birlikte gözatın, oyunlar oynayın, sohbet edin ve anında yeni insanlarla tanışın! MSN Messenger ile yaşam çok daha keyifli.+ Oyun oynayın

    Oyun ve Eğlence, MSN Messenger üzerinden oyun oynamanızı sağlar. Oyun oynarken ileti alışverişine devam edebilirsiniz.

    Ä°şte MSN Messenger Oyunlar'ı kullanarak arkadaşlarınızla çevrimiçi eğlenmenin yolu :

    1. Herhangi bir konuşma penceresinde Oyun ve Eğlence 'yi tıklatın.

    2. Bir etkinlik seçin.

    3. Kişinin kabul etmesini bekleyin.

    4. Oynamaya başlayın.

    + Fotoğraf ve dosya paylaşın

    Fotoğrafları ve dosyaları anında değişin. Bu özellik bir MSN aboneliği ile kullanılabilir. (Bu özellik yalnızca şu ülkeler için geçerlidir : ABD, Avustralya, Ä°ngiltere, Kanada, Almanya, Ä°spanya, Meksika, Fransa ve Japonya)

    + Alışverişe gidin

    Belirli ürünleri satın alın, satıcıların fiyatlarını karşılaştırın ve sanılan büyük fırsatlardan yararlanın.

    + Web'de arama ve dahasını yapın

    Artık herhangi bir web sayfasından internette arama yapabilir, Pop-up Guard ile açılan reklamları engelleyebilir ve MSN Messenger'ı başlatabilirsiniz. Hem de MSN Araç çubuğu'ndan.

  • Gizliliğinizi koruyunSize ve ailenize kimlerin ileti gönderip alabileceğine karar verin. MSN denetimi elinizde tutmanıza yardımcı olur.+ Ä°stenmeyen iletileri engelleyin

    Kimlerden ileti almak istediğinizi seçmek için Ä°zin Verdiklerim listenizi kullanın.

    + çevrimiçi durumunuzu seçin

    Sohbet edemeyecek kadar meşgulseniz, telefondaysanız veya masanızdan ayrılıyorsanız, kişilerin müsait olup olmadığınızı bilmesi için MSN Messenger durumunuzu değiştirin.

    + Konuşmaları izleyin

    Konuşma geçmişinizi kaydederek anlık iletilerinizin kaydını tutun.

    + çocuğunuzun kimlerle iletişim kuracağını denetleyin

    MSN size, çocuğunuzun MSN Messenger'da ne kadar zaman geçirdiğini ve kimlerle iletişim kurduğunu bildiren haftalık bir e-posta raporu gönderebilir. (Bu özellik yalnızca şu ülkeler için geçerlidir : ABD, Avustralya, Ä°ngiltere, Kanada, Almanya, Ä°spanya, Meksika, Fransa ve Japonya)

    Minimum Sistem Gereksinimleri :

  • çoklu Ortam Bilgisayar

  • Pentium 233 MHz hızında veya daha hızlı işlemci (500 MHz önerilir)

  • Microsoft Windows 98, Windows 2000, Windows Millennium veya Windows XP işletim sistemi

  • En az 64 MB RAM (128 MB önerilir)

  • Yüklemek için en çok 50 MB sabit disk alanı gerekiyor, yükleme sonrasında en çok 15 MB gerekebilir.

  • 256 renkli VGA veya daha yüksek çözünürlüklü grafik kartı (SVGA önerilir)

  • En az 800x600 ekran çözünürlüğü

  • Varsayılan tarayıcınız olması gerekmese de, bilgisayarınızda Microsoft® Internet Explorer sürüm 6 SP1 veya daha yeni bir sürümü yüklü olmalıdır.Editörden :ICQ, sohbet-iletişim programları arasında liderken MSN Messenger'ın ani çıkışı ICQ'yu tahtından innDirdi. Microsoft'un MSN Messenger üzerinde yaptığı müthiş gelişmeler, MSN Messenger kullanıcı sayısını inanılmaz bir şekilde artırdı.

    MSN Messenger ile daha hızlı sohbet etmek mümkün. ICQ, MSN Messenger'ın yanında oldukça yavaş kalıyor. Ayrıca MSN Messenger ile MSN ve Hotmail hesaplarınızı kontrol edebilme olanağınız bulunuyor. MSN Messenger sayesinde MSN veya Hotmail sayfasına gitmeden "Gelen Kutusu"na (Inbox) erişebiliyorsunuz. Oturum açıkken kimlerin oturum açtığını, kimlerden e-posta geldiğini görebiliyorsunuz. Bunun gibi birçok artı özelliğiyle MSN Messenger kategorisinde bir numara!

    ICQ'nun MSN Messenger'dan iki adet artısı bulunuyor. Birincisi; ICQ'da "Görünmez" (Privacy) haldeyken iletişim kurma olanağı bulunuyor. Ä°kincisi ise; ICQ ile tanımadığınız kişilerle tanışma imkanı mevcut. "Arama" bölümünden belirlediğiniz kriterlere göre çevrimiçi/çevrimdışı durumlarını da belirleyerek tanımadığınız kişileri bulabilir ve iletişim kurabilirsiniz.

    MSN Messenger, ICQ'da bulunan bu iki önemli özelliği kendi bünyesinde barındırması durumunda kuşkusuz tamamen hakimiyeti sağlayacak. Microsoft, ilerleyen sürümlerde böyle yenilikler yapabilir.

    ÖNEMLÄ° : Programın bu 7.0 sürümü TüM Windows sürümlerinde çalışabilir, ancak Windows XP kullanıcısı iseniz bir üst 7.5 sürümünün Türkçesini yüklemeniz gerekir.
    messenger 7.0 sürümü
  • Msn Listesinde Sizi Silip silmediğini anlamak

    MSN listenizdeki kişilerin sizi listesinden silip silmediğini Anlamak için

    MSN Messenger'ınızdan
    Araçlar > Seçenekler > Gizlilik bölümüne girin.

    Ä°zin verilenler listesi veya Engellenenler listesi bölümündeki kişilerin mouse aracılığıyla üzerine gelip, mouse'nin sağ tuşuna basın.Eğer Sil yazısı pasif ise kişi sizi silmemiştir.

    Msn Messenger Soru ve Cevapları

    Soru: Kendime yeni bir msn adresi açtım. Eski MSN adresimdeki kişilerimi yeni msn adresime nasıl aktarabilirim??

    Cevap: Öncelikle eski MSN adresinizi açın. Sonra MSN Messenger ana penceresinde üst menüde Kişiler > Kişi Listeni Kaydet sekmelerine gelin. Kişi listenizi istediğiniz dizine kaydettikten sonra yeni MSN adresini açın. Ardından Kişiler > Dosyadan Kişi Al seçeneğine tıklayın ve kişi listenizi bulunduğu dizinden seçin. Kişi listeniz hayırlı olsun Soru: Kişi listemi nasıl yedeklerim?Cevap: Yukarıda ki gibi Kişiler > Kişi Listeni Kaydet bölümlerinden listenizi yedekleyebilirsiniz.

    Soru: MSN Messenger ana penceresinde ki kişi avatarları çok büyük. Bunları nasıl küçültebilirim?
    Cevap: MSN Messenger ana penceresinde üst menüden Kişiler > Görüntü Resimlerini Değiştir takip ederek gerekli ayarı yapabilirsiniz..

    Soru: Listemde ki kişileri nasıl çevrimiçi-çevrımdışı olarak listeleyebilirim?
    Cevap: Messenger ana penceresinde üst menüden Kişiler > Kişileri Sırala > çevrimiçi/çevrimdışı Durumu olarak seçerseniz hallolacaktır.

    Soru: çoklu bir konferansta tanımadığım kişileri msn adresime nasıl ekleyebilirim?
    Cevap: Konuşma penceresinde Eylemler > Kişileri Ekle dediğinizde karşınıza çıkacak pencerede eklemek istediğiniz kişinin nickini çift tıklatırsanız eklenecektir.

    Soru: Web kameram olduğunu listemdeki kişilerden nasıl gizlerim?
    Cevap: MSN Messenger ana penceresinden Araçlar > Seçenekler penceresine geldiğinizde en altta Web kameram olduğunu başkalarının görmesine izin ver seçeneğini deaktif etmelisiniz.

    Soru: MSN Adresimi her açtığımda MSN Today diye bir pencere açılıyor. Bunu nasıl önleyebilirim?
    Cevap: MSN Messenger ana penceresinden Araçlar > Seçenekler penceresinde Genel sekmesine tıklayın. Ardından Messenger ‘da oturum açıldığında MSN Today’i görüntüle seçeneğini deaktif etmeniz yeterli olacaktır.

    Soru: Titreşim alımını ve gönderimini nasıl engellerim?
    Cevap: MSN Messenger ana penceresinden Araçlar > Seçenekler penceresinde Ä°letiler sekmesine geldiğinizde Titreşim göndermeme ve almama izin ver seçeneğini deaktif etmeniz yeterli olacaktır.

    Soru: MSN Messenger’da konuşmalarımı herhangi bir eklentiye ihtiyaç duymadan nasıl kaydederim?
    Cevap: MSN Messenger ana penceresinden Araçlar > Seçenekler penceresinde Ä°letiler sekmesine geldiğinizde altta ki Ä°leti Geçmişi bölümünde Görüşmelerin geçmişini otomatik olarak sakla seçeneğini aktif etmelisiniz. Görüşmelerin saklandığı yeri alttaki Konuşmalarını Bu Klasöre Kaydet bölümünden ayarlayabilirsiniz.

    Soru: Dosya alımında dosyalarımın Belgerim > Alınan Dosyalarım dizinine gitmesini istemiyorum. Bunu nasıl değiştirebilirim.
    Cevap: MSN Messenger ana penceresinden Araçlar > Seçenekler ve Dosya Aktarımı sekmesine gelin. Alınan Dosyaları Bu Klasöre Kaydet seçeneğini aktif edin ve hemen altta kullanmak istediğiniz dizini seçin.

    Soru: Beni MSN listesinden silen kişileri nasıl görebilirim?
    Cevap: MSN Messenger ana penceresinde Araçlar > Ä°letiler > Gizlilik sekmelerine tıkladıktan sonra karşınızda ki listede sizi silip-silmediğini öğrenmek istediğiniz kişinin üzerine ters tıklatın. Eğer Sil seçeneği aktifse karşı taraf sizi silmiş demektir.Soru-cevap şeklinde püf noktalardan bahsettikten sonra aklıma gelen birkaç püf noktasını da eklemek istiyorum;{*} MSN Messenger’da size aktarılan dosyaları açmadan önce bir antivirüs’e taratabilirsiniz. Hemde otomatik olarka. Yapmanız gereken; MSN Messenger ana penceresinden Araçlar > Seçenekler ve Dosya Aktarımı sekmesine gelin. Ardından, Dosyalarda Virüs Taramasında Bu Uygulamayı Kullanın seçeneğini aktif edin. Aktif ettikten sonra altta Göz at düğmesi ile PC’nizde yüklü antivirüs’ü Program Files’tan seçin. Ardından size her dosya geldiğinde dosya aktarımı biter bitmez antivirüs’ünüz o dosyayı tarıyacaktır. (NOD32 Antivirüs’ü ile denenmiştir){*} çoğu kişi bunu bilmez. Kişiler MSN üzerinden karşı tarafa kendi kişisel smileylerini gönderdikleri sırada DOS’tan çalıştırdıkları bir komutla yada program yardımıyla karşı tarafın IP’sini rahatlıkla alabiliyorlar. Kişisel Smiley’leri almamak istiyorsanız MSN Messenger ana penceresinde Araçlar > Seçenekler > Ä°letiler sekmelerini takip ettikten sonra Özel Ä°fadeleri Göster seçeneğini deaktif etmeniz yeterli olacaktır.

    Msn messengerde Hareketli Görünmek

    mobile.msn.com

    girin

    Joın Now diyorsunuz..

    Daha sonra kullanıcı adı ve şifrenizi
    yazarak giriş yapıyorsunuz.Wireless service provider: kısmında
    other ı seçiyoruz. Daha sonra next diyoruz. Next dedikten sonra
    ise "My device has text messaging " kısmı işaretli olmalıdır.

    Altında
    Type your mobile address kısmındaki boş kutuya mail adresimizi
    yazıyoruz. Next dedikten sonra ise "I have read and agree to the
    pricing and terms of use" yazan yerin yanındaki kutuyu işaretliyoruz.Yani
    sözleşmeyi kabul ediyoruz ve tekrar next diyoruz. şimdi ise karşımıza
    comfirmation code kısmı çıkacak. Buraya ise mailimize gelen kodu yazacağız.

    Yalnız dikkat edin kod junk maile
    de gelebilir.

    Mailimize gelen kodu buraya girdikten sonra next diyoruz.
    Bu işlemleri yaptıktan sonra msn i açıp kapadığınızda Listenizdeki kişilerin
    mobil aygıtınıza anlık ileti göndermelerine izin vermek istercisiniz şeklinde
    bir uyarı gelecek. Bunu evet olarak cevaplıyoruz.

    Daha sonra durumunuzu
    çevrimdışı yapıp başka bir msn den kendinize bakarsınız durumunuz hareketli
    olarak gözükür ve de size yazılanlar mail adresinize gelir.Ayrıntılı bir şekilde
    anlattım çünkü bazı arkadaşlar yapamamışlar.

    Not:Join now diyip kullanıcı adı şifresini girdikten sonra other seçeneği
    çıkmayan arkadaşlar maillerine girip ülkeleri eğer usa olarak seçiliyse onu
    Türkiye olarak değiştirmeleri gerekiyor.

    Msn Titreşimini Engelleme

    Kişilerin bana Titreşim göndermelerini nasıl engelleyebilirim?

    Titreşim özelliğinin dikkatinizi dağıttığını düşünüyorsanız, kişilerin size titreşim göndermesini engelleyebilirsiniz.

    Ana MSN Messenger penceresinde, Araçlar menüsünde, Seçenekler'i tıklatın. Soldaki bölmede, Ä°letiler'i tıklatın.
    Diğerlerinin bana Titreşim göndermesine izin ver onay kutusunu temizleyin.
    Tamam'ı tıklatın..
    şimdi, biri size Titreşim gönderdiğinde, yalnızca aşağıdaki iletiyi alırsınız: Bir Titreşim aldınız!

    Msn Kısayolları

    | 0 yorum

    Alt+K=Penceresi açık olan kişiyi engeller
    Alt+E=Karşıdaki Kişiye dosya gönderme menüsünü açar
    Alt+R=Karşıdan Bir Dosya Alır,Tema vs.
    Alt+T=Yazı Tipinizi Degiştirir
    Alt+Y=Yardım Sekmesini Açar.
    Alt+U=Oyunlar Bölümünü Açar
    Alt+O=Dosya sekmesini açar
    Alt+P=msn de Arka plan belirler
    Alt+ü=Görüntülü Konuşmayı açar
    Alt+a=Araçlar sekmesini acar
    Alt+S=Sesli Görüsme açar
    Alt+D=Konuşmaya birini davet etmenizi sağlar.
    Alt+F=Smiley Menüsünü açar
    Alt+L=Eylemler Sekmesini acar
    Alt+Ä°=Karşınızdakine titreşim gönderir.
    Alt+z=Düzen sekmesini açar
    Alt+N=Etkinlikleri açar
    Alt+M=Göz Kırpmalarını açar

    msn’de 24 saat online gorunmek isteyenler

    eskiden bu yöntemle ofline iken size yazılan mesajlar cep telimize gelirdi ama artık ücretli oldu o sistem,bizde bu şekilde yaparak mailimize gelmesini sağlıyoruz.Ve off line iken bize yazılanları mailimize bakıp görebiliyoruz.
    http://www.mobile.msn.com girin
    Kendinizi üye edin üyelikten 30 dk sonra felan çevrimdısı yerine hareketli görüneceksiniz siz kapalı iken size yazılanlar ise mail adresinize gelecek.
    .
    Kullanımı:
    Joın Now dıyorsunuz.Daha sonra [...]

    msn’de 24 saat online gorunmek isteyenler

    eskiden bu yöntemle ofline iken size yazılan mesajlar cep telimize gelirdi ama artık ücretli oldu o sistem,bizde bu şekilde yaparak mailimize gelmesini sağlıyoruz.Ve off line iken bize yazılanları mailimize bakıp görebiliyoruz.

    http://www.mobile.msn.com girin

    Kendinizi üye edin üyelikten 30 dk sonra felan çevrimdısı yerine hareketli görüneceksiniz siz kapalı iken size yazılanlar ise mail adresinize gelecek.
    .
    Kullanımı:
    Joın Now dıyorsunuz.Daha sonra kullanıcı adı ve şifrenizi yazarak giriş yapıyorsunuz.Wireless service provider: kısmında OTHER ı seçiyoruz.Daha sonra next diyoruz.Nexte dedikten sonra ise "My device has text messaging " bu kısım tikli olmalı.Altında Type your mobile address kısmındaki boş kutuya mail adresimizi yazıyoruz.Next dedikten sonra ise "I have read and agree to the pricing and terms of use" yazan yerin yanındaki kutuyu işaretliyoruz.Yani sözleşmeyi kabul ediyoruz ve tekrar next diyoruz.şimdi ise karşımıza comfirmation code kısmı çıkacak.Buraya ise mailimize gelen kodu yazacagız.Yalnız dikkat edin kod junk maile de gelebilir.Mailimize gelen kodu buraya girdikten sonra next diyoruz.Bu işlemleri yaptıktan sonra msn i açıp kapadıgınızda Listenizdeki kişilerin mobil aygıtınıza anlık ileti göndermelerine izin vermek istermisiniz şeklinde bir uyarı gelecek.Bunu evet olarak cevaplıyoruz.Daha sonra durumunuzu çevrimdışı yapıp başka bir msn den kendinize bakarsınız durumunuz hareketli olarak gözükür ve de size yazılanlar mail adresinize gelir.Ayrıntılı bir şekilde anlattım çünkü bazı arkadaşlar yapamamışlar.

    Not:Join now diyip kullanıcı adı şifresini girdikten sonra other seçeneği çıkmayan arkadaşlar maillerine girip ülkeleri eğer usa olarak seçiliyse onu Türkiye olarak değiştirmeleri gerekiyor.

    Dipnot: Daha önceden hotmail dışında hiçbi mailde çalışmıyor denmişti bize ama birkaç arkadaştan öğrendiğimiz kadarıyla diğer farklı uzantılı adreslerinizde de bunu yapabiliyormuşsunuz...

    Ä°PTAL ETME:Yine vermiş olduğum adrese yani http://www.mobile.msn.com buraya giriyorsunuz,kullanıcı ad ve şifrenizle giriş yaptıktan sonra delete my account derseniz iptal etmiş olursunuz.Ve altına çizerek söylüyorum yukarıda anlattığım işlemleri yaparken asla telefon numarası girmiyorsunuz,birkaç kişi tel no'suna yönlendirme yapmış ve fatura gelmiş.Benim anlattıgım olay tamamiyle mail adresine yönlendirir ve de telefon faturanıza yansımaz.

    Pratik msn bilgileri

    En son haberleri, hava durumunu, hisse senedi fiyatlarını, spor haberlerini ve dahasını alın. MSN Messenger'a kaydolduktan sonra, uyarılarınızı görüntülemek için bir sekmeyi tıklatın. Uyarılarınızı ayarlamak için:
    MSN Alerts adresine gidin.
    Uyarı Ekle sekmesini tıklatın ve istediğiniz uyarılara kaydolun.
    Bir sonraki oturum açmanızda uyarılarınız MSN Messenger ana penceresinde görünür.

    Önemsiz postayı engelleyin
    Bu sayfayı yazdır.
    Ana MSN Messenger penceresinde Araçlar menüsünü ve sonra Seçenekler'i tıklatın.
    Gizlilik sekmesini tıklatın.
    Sonra Yalnızca Ä°zinli Listemdeki kişiler durumumu görebilir ve bana ileti gönderebilir onay kutusunu işaretleyin.

    Anında sohbet edin
    Bu sayfayı yazdır
    Bir kişiye anlık ileti gönderin
    Ana MSN Messenger penceresinde, çevrimiçi bir kişinin adını çift tıklatın
    Konuşma penceresinin en altındaki kutuya iletinizi yazın.
    Gönder'i tıklatın. — veya —
    Ana MSN Messenger penceresinde Eylemler menüsünü ve sonra Anlık Ä°leti Gönder'i tıklatın.
    çevrimiçi bir kişinin adını ve sonra Tamam'ı tıklatın.
    Konuşma penceresinin en altındaki kutuya iletinizi yazın.
    Gönder'i tıklatın.

    Yeni ifadeler yükleyin
    Bu sayfayı yazdır
    Ana MSN Messenger penceresinde Araçlar menüsünü ve sonra Ä°fade Oluştur'u tıklatın.
    Özel Ä°fadelerim sayfasında Ekle'yi tıklatın.
    Özel Ä°fade Ekle sayfasında, bilgisayarınızda bulunan kullanmak istediğiniz resmin dosya adını yazın.— veya —
    Resmi bulmak için Resim Bul düğmesini tıklatın.
    Özel Ä°fade Seç sayfasında Aç'ı tıklatın.
    Yeni ifade için bir klavye kısayolu yazın.
    Ä°fade için bir ad yazın (isteğe bağlı).
    Resmi ifade listenize eklemek için Tamam'ı tıklatın.

    Ebeveyn denetimleri
    Bu sayfayı yazdır
    çocuğunuzun MSN Messenger'da kimlerle iletişim kurabileceğini denetleyebilirsiniz. Bu, çocuğunuzun yalnızca sizin onayladığınız kişilerle anlık ileti alışverişi yaptığından emin olmanıza yardımcı olur. (Bu özellik yalnızca şu ülkeler için geçerlidir: ABD, Avustralya, Ä°ngiltere, Kanada, Almanya, Ä°spanya, Meksika, Fransa ve Japonya)Bu özellik MSN 8 veya sonraki sürümünü gerektirir. MSN 9'a abone olma hakkında daha fazla bilgi edinin.
    MSN'de Yardım ve Ayarlar'ı tıklatın, Ebeveyn Denetimleri'nin üzerine gelin ve sonra Ebeveyn Denetimlerini Ayarla'yı tıklatın.
    Henüz yapmadıysanız, çocuğunuz için ebeveyn denetimlerini ayarlayın.
    üye hesabının ebeveyn denetimlerini değiştirme bölümünde çocuğun adını tıklatın.
    Ä°letişim bölümünde MSN Messenger'ı tıklatın.
    Aşağıdakilerden birini yapın:
    çocuğunuzun MSN Messenger kullanmasını tamamen önlemek için Erişim yok'u tıklatın.
    çocuğunuzun MSN Messenger'ı yalnızca onayladığınız kişilerle kullanabilmesi için Kısıtlı erişim'i tıklatın.
    çocuğunuza MSN Messenger'ı hiçbir kısıtlama olmadan kullanma izni vermek için Tam erişim'i tıklatın.
    Değişiklikleri Kaydet'i tıklatın. Notlar
    Varsayılan olarak, yalnızca on yaşının altında ve genç çocuk yaş grupları MSN Messenger kullanımı için onay gerektirir. Diğer yaş grupları MSN Messenger kullanımını kısıtlamaz.
    Ebeveyn denetimi kısıtlama düzeyleri yalnızca MSN Messenger için geçerlidir, Windows Messenger için geçerli değildir.
    Değişen ayarlar çocuğunuz MSN oturumu açtığında veya ayar güncelleştirmelerini denetlediğinde ya da MSN tarafından ayarlanan bir sonraki dönemsel aralıkta geçerli olur.
    Konuşmaları görüntüleyin ve kaydedin

    Ana MSN Messenger penceresinde veya Konuşma penceresinde Araçlar menüsünü ve sonra Seçenekler'i tıklatın.
    Ä°letiler sekmesini tıklatın.
    Ä°leti Geçmişi altında, Görüşmelerimin geçmişini otomatik olarak sakla'yı işaretleyin.
    Ä°letilerinizi varsayılan klasör konumuna kaydetmek için Tamam düğmesini tıklatın.— veya —
    Değiştir'i tıklatın ve sonra iletilerinizi kaydetmek istediğiniz konumu seçin. Not: Bir kişiyle konuşup konuşma penceresini kapattığınız ilk defasında, tüm iletilerin geçmişini saklamak isteyip istemediğinizi soran bir iletişim kutusu görüntülenir. Bu iletişim kutusunda Evet'i seçerseniz, anlık ileti konuşmalarınız bilgisayarınızdaki bir klasöre kaydedilir.

    Msn’de Web kamerası ile görüntü gönderme

    | 0 yorum

    Web kamerası ile, ileti alışverişi yaparken gerçek zamanlı olarak resminizi gönderebilirsiniz. Web kameranız yoksa bile, arkadaşınızın varsa onu görebilirsiniz. Bir kişiyle ileti alışverişi yaparken, ana MSN Messenger penceresinde Web Kamerası düğmesini tıklatın. Görüntülenen yönergeleri izleyin..

    Msn’de Web kamerası ile görüntü gönderme

    Web kamerası ile, ileti alışverişi yaparken gerçek zamanlı olarak resminizi gönderebilirsiniz. Web kameranız yoksa bile, arkadaşınızın varsa onu görebilirsiniz. Bir kişiyle ileti alışverişi yaparken, ana MSN Messenger penceresinde Web Kamerası düğmesini tıklatın. Görüntülenen yönergeleri izleyin..

    Sitemize destek olmak istiyorsanız eğer alttaki kodu sitenize ekleyebilirsiniz.